Close Sidebar
Type & Hit Enter To Search

Atelierul de desen a început pe 7 martie și deja a ajuns departe. Nu avem decât 3 copii la prima ediție, mare pierdere pentru cei care n-au aflat la timp! Nu-i nimic, îi așteptăm data viitoare, înscrierile se pot face de pe acum.

Atelierul e centrat pe personaj, asta îi amuză pe copii, mai ales că sunt încurajați să își imagineze povestea din spatele personajului – ce se întâmplă cu el în scena pe care o desenează, se s-a întâmplat înainte, ce va fi după?

atelier desen academia motanov

Diana Necșulescu, antrenoarea de desen, vă povestește ce se întâmplă la atelier, unde au ajuns toți 4 după primele 4 ședințe.

„Am ajuns la jumătatea atelierului și deja am parcurs aproape tot ce plănuisem eu să îi învăț, așa că ne mai rămân două săptămâni de aprofundat și experimentat. Copiii sunt foarte entuziaști, cu poftă de joacă pe hârtie și e un deliciu să creăm împreună personaje și să ne gândim la povestea din spatele desenului.

În primele 4 ședințe și-au ascuțit creioanele intens (mai au un pic și le termină) și au și dat gata câte-un bloc de desen, finalizat cu primele planșe în acuarelă. Am făcut mai întâi exerciții de tehnică (modulat linie de creion, desenat forme geometrice, valorație, laviuri de acuarelă), un pic de anatomie, apoi am trecut la experimentat pe planșe cu personaje și fundaluri, unde lucrurile nu au cum să iasă perfect din prima. La prima lecție de acuarelă, pe portretul la care picta o cursantă, negrul unei pupile s-a întins în tot restul ochiului. Eu nu știam cum am putea repara chestia asta, dar ea a venit cu soluția minunată de a-i pune o pereche de ochelari de soare și a rezolvat problema cât se poate de elegant.

Chicotim mult în timpul atelierului, ne și concentrăm atunci când le explic lucruri noi, iar eu sunt mândră că am cursanți care sunt atât de entuziasmați să deseneze.” (Diana Necșulescu)

Start the conversation

Success
Your comment is awaiting moderation.