Close Sidebar
Type & Hit Enter To Search
Archives

Povestire scrisă de Matei Cercel la ediția 2016 a școlii de vară de scriere creativă cu Adina Rosetti.

scriere-creativa-copii-matei-cercel

Matei Cercel

22.03.2011
Astăzi aproape am reușit să scap. Deșteptul ăla de stăpân a lăsat poarta deschisă. Când am încercat să fug, m-a prins și m-a băgat în curte.

16.04.2011
N-am mai scris de ceva timp în jurnal. Am avut 2 motive: 1. Nu vreau ca stăpânul să mi-l găsească și să mă dea pe mâna unor oameni într-un costum ciudat, care vor face tot felul de experimente pe mine. 2. Ceva foarte ciudat s-a întâmplat: Stăpânul s-a împrietenit cu o doamnă, Emily.

09.10. 2012
Cei doi stau mereu împreună. Pe mine au început să mă ignore. Dar nu-mi pasă, căci spuneau ceva despre un copil. Sunt tare curios despre ce-i vorba. Într-o dimineață s-au dus undeva și s-au întors abia în celealtă dimineață, cam pe la ora a 10-a.

31.10.2012
Lui Emily i s-a umflat burta. Are tot felul de dureri. Nu înțeleg de ce nu îi dă stăpânul direct o pastilă anti-balonare.

14.07.2015
Lui Emily i s-a mărit și scăzut treptat burta. La un moment dat și-a revenit. Odată cu asta a apărut și un băiețel, Luke. Ei îl îngrijesc și el se joacă cu mine mereu. Acum el se joacă cu niște forme geometrice și spune doar cuvintele ,,tati” și „mami”. Sper că nu e bolnav.

03. 08. 2017
Emily i-a luat lui Luke un dreptunghi pe două picioare. L-au pus în camera lui. Luke apăsa pe el și ceva se vedea pe dreptunghi. Am crezut mult timp că este magie. Dar stăpânul mi-a spus că este ceva numit „tehnologie”. Ce nume complex pentru o bucată de fier pe care se vede ceva.

29.12.2017
A trecut ceva numit „Crăciunul”. În noaptea aceea Emily și Stăpânul au strecurat sub copacul din casă (habar n-am de ce ai vrea să aduci un pom în casă) niște cadouri. Când Luke s-a trezit, i-au povestit cum că un domn cu o sanie la care trăgeau niște cerbi (din câte am înțeles) s-a strecurat prin horn (nici măcar nu avem așa ceva, dar Luke nu s-a prins) și a pus sub brad niște cadouri. (I-am văzut cu ochii mei, ce prostie!)

15.09.2018
Luke a început să se ducă într-un loc numit „școală”. Acolo învață tot felul de chestii care nu înțeleg la ce te pot ajuta. Doamna aceea de acolo le dă să scrie litere pe un caiet. Literele au fost inventate ca să exprimi lucruri prin ele, nu să le scrii aiurea într-un caiet. Cel puțin asta cred eu.

21.10.2018
Stăpânul m-a dus într-un loc alb, unde era o persoană în alb. Se numea „veterinar”. Spunea ceva despre 3 luni, eutanasiere și alte lucruri. Am aflat că are legătură cu moartea. Nu prea știam că durerea mea enervantă de oase are legătură cu asta. Credeam că e ceva normal.

22.10.2018
Am căutat pe bucata subțire de fier a lui Emily, care avea desenat pe spate un măr mușcat, ce e cu moartea. Am reușit să fac asta când cei doi s-au dus să îl ia pe Luke de la școală, și ea și-a uitat telefonul acasă. Scria pe site-ul acela unde găsești de toate, Google, pe care mi l-a arătat Stăpânul, că după moarte nu e nimic. Oricât de rău ar fi, sper să nu fie chiar nimic. Asta îmi cam dă fiori.

14.11. 2018
Am fost la domnul în alb din nou. A vorbit cu stăpânul meu ceva despre o operație, care cică ar fi foarte periculoasă. Mie îmi plac lucrurile periculoase. Îmi place să mă uit cu Luke la motocros.

10.12.2016
Am simțit o durere cruntă, apoi ceva numit anestezie și-a făcut treaba și m-a adormit. Tot ce îmi amintesc e că după operație simțeam o durere oribilă, dar nu de la oase. Într-o săptămână mi-a trecut. Pfiu, ce bine că mai trăiesc!

To be continued…

Apasă fără frică

Start the conversation

Success
Your comment is awaiting moderation.