Close Sidebar
Type & Hit Enter To Search

de Tina Păunescu

În familia Mulţumesc, nu e greu să provoci o ceartă. Chiar dacă într-o lume a manierelor ar trebui să nu existe război, acesta tot există!
Doamna Bună Dimineaţa şi domnul Bună Seara sunt nedespărţiţi şi aproape de neoprit atunci când vine vorba de o ceartă. Ei se ceartă mereu din cauză că se fac de râs unul pe celălalt. Manierele există în lumea oamenilor ca să dăm o impresie bună şi ca să nu ne facem de râs, dar în lumea manierelor, imaginea e totul. Ei doi au o singură fată, iar numele ei este Te Rog. Te Rog este o fetiţă tare cuminte, deşteaptă, frumoasă şi mai ales manierată. Plăcută de toţi domnii şi doamnele, Te Rog este o fetiţă perfectă pe care orice mama sau tată şi-ar dori-o. Soţii Mulţumesc o tratează cu respect, dar nu îi oferă iubirea de care orice copil are nevoie şi la care tânjeşte. Părinţii ei sunt atenţi la fiecare detaliu.
Dragă noastră Te Rog a hotărât ca mâine, după ore, să plece în paradis. Paradisul pentru ea era o mare clădire din ţara Bună, unde veneau toate manierele şi vorbeau între ele despre subiectele lor comune. Te Rog voia pur şi simplu să vorbească cu cineva.
A doua zi, după şcoală, porni la drum. Ajunse după trei zile. Acolo întâlni mulţi oameni politicoşi, ca părinţii ei, dar nu găsi pe nimeni cu suflet. Toţi aveau suflet, dar nu toţi erau politicoşi din suflet. Ei nu spuneau Bună ziua ca o urare sau ca pe un lucru frumos pe care îl spui cu plăcere, ci spuneau asta de parcă citeau dintr-o carte cu dialoguri mohorâte.
După o lună, l-a întâlnit pe Noapte Bună, un băiat cu suflet mare, voios şi politicos, de care Te Rog se amoreză din prima.
– Bună, eu sunt Noapte Bună! spuse băiatul cu o voioşie inedită.
– Bună, eu sunt Te Rog! spuse fata fericită că găsise acea persoană cu suflet pe care o căuta.
– Vrei să ne jucăm, Te Rog?
– Desigur, cu mare plăcere!
S-au jucat ani şi, după ce au terminat cu joaca, s-au căsătorit. Au avut doi copii, Bună şi Pa, care se certau mereu, dar care era doi oameni cu suflet mare.

(povestire scrisă la atelierul de scriere creativă pentru copii cu Adina Rosetti)

Start the conversation

Success
Your comment is awaiting moderation.