Close Sidebar
Type & Hit Enter To Search

Scopurile atelierului de scriere creativă

Nu cumva să credeți că ambiția noastră este să-i transformăm pe copii în mari prozatori și poeți. Asta se poate întâmpla mai târziu și depinde de ce își vor dori ei. Până la majorat, important e să citească mult, cât mai mult. Și uite așa am ajuns la primul scop: să le trezim apetitul pentru citit.

Al doilea scop e mai degrabă legat de scris, cum era și de așteptat. Vrem să îi familiarizăm pe juniori cu genurile și stilurile scrierii și cu felul în care se construiește o poveste.

În primele ședințe, vom vorbi despre ce înseamnă un jurnal/eseu (ego-ficțiune, stil personal), un reportaj/interviu (jurnalism, documentare), un poem (jocuri poetice – exquisite corpse, colaj de cuvinte), un scurt dialog, un antrenament de imaginație (scrisul pornind de la o imagine, de la cuvinte inventate, etc). Copiii vor intra în jocul nostru pentru că toate aceste forme ale scrisului vor avea un fond imaginar, captivant – interviu cu un personaj preferat, poemul unui robot albastru și așa mai departe.

În ultimele ședințe va fi vorba despre cum gândim o poveste. Vom vorbi despre inspirație, personaje, narator, intrigă, dialog și descriere, timp, spațiu, acțiune.

Pentru că fără teme ne ies poveștile pe cealaltă ureche

Copiii vor primi teme după fiecare ședință, legate de subiectul discutat. Vor citi o carte pe care o vom comenta împreună.

La final, vom tipări în câteva exemplare o cărtică în care vom include cele mai bune texte ale copiilor, care va semăna cu acest supliment al Revistei de Povestiri: (click pe poză să citiți poveștile). Fiecare participant va primi un exemplar.

povesti scrise de copii

Detalii organizatorice

Le găsiți pe toate pe coloana din stânga. Pentru orice nelămuriri, sunați-o pe Simina Diaconu la 0732009198 sau scrieți-i la simina at motanov punct ro.

Alte lucrușoare

Cum le folosește copiilor atelierul de scriere creativă

Prima ediție: cum a fost și cărticică + A doua: la fel + A treia cărticică + A patra + A cincea + A șasea + A șaptea + A opta.

Interviu cu Maya, Interviu cu Ioana, interviu cu Daria – absolvente de atelier.

Antrenoarea atelierului

Adina Rosetti

Adina Rosetti și Clara

Născută în 1979, Adina Rosetti a umplut în copilărie caiete cu compuneri despre extratereștri și amoruri imaginare, a aterizat din greșeală la o facultate economică și a devenit apoi scriitoare și jurnalistă. A scris articole, reportaje și povești pentru Dilema Veche, Dilemateca, Time Out, Elle, Esquire, BeWhere, Unica, Formula As și alte publicații. Este autoarea romanului Deadline (2010, 2011), publicat la Curtea Veche Publishing și apărut în Franţa la editura Mercure de France (2013), și a cărții pentru copii Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul (Curtea Veche, 2014). Împreună cu alte 17 scriitoare, a apărut în volumul Povești cu scriitoare și copii (Polirom, 2014). În 2015, a publicat volumul de povestiri De zece ori pe buze, tot la Curtea Veche. În 2016, a publicat la aceeași editură cartea pentru copii De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură? Cea mai recentă carte: Cartea Curajului (Curtea Veche Publishing, 2016, ilustrații de Alexia Udriște)

În timpul liber inventează povești pentru cei doi copii ai ei, Clara (12 ani) și Anton (7 ani), și stă cu nasul în cărți.

Site-ul Adinei; Interviu cu Adina; Interviu nou cu Adina, despre atelier.

Apasă fără frică
Explorează mai mult