Close Sidebar
Type & Hit Enter To Search

Scopurile atelierului de îndreptare a scrisului

Atelierul de caligrafie funcțională își propune să repare scrisul ilizibil al copiilor, care devine o problemă la școală, când profesorii nu înțeleg temele sau lucrările de control. Îndreptarea scrisului trebuie să se întâmple cât mai devreme, mai ales că urmează examene importante și ar fi păcat ca scrisul urât să fie un motiv de depunctare.

Plecăm de la convingerea că scrisul de mână este un factor foarte important pe mai multe planuri, inclusiv pentru buna organizare mentală. Dacă din analiza scrisului cuiva se pot distinge anumite caracteristici ale celui care a scris – grafologia are uneori pretenţia că poate dezvălui chiar trăsături de personalitate – chiar şi la o analiză simplă a cuvintelor scrise, putem vedea dacă a fost grăbit, atent, dacă s-a organizat cu ușurință în pagină, pe rânduri, dacă are exerciţiul scrisului de mână, dacă este meticulos sau dezinteresat fată de detaliile literelor sale etc. Este foarte posibil ca cineva cu un scris urât, neîngrijit, neinteligibil, să-şi îmbunătăţească anumite trăsături de caracter după ce-şi îmbunătăţeşte scrisul! Poate să devină mai atent, mai organizat, mai ordonat.

O persoană cu un scris frumos are un avantaj în faţa altora întâi prin faptul că scrisul de mână, astăzi, este un mod de a atrage atenţia asupra cuvântului scris – textul tipărit, având literele scrise de tastaturi, e impersonal. În plus, a avea un scris frumos te va face să vrei ca ceea ce vei scrie să fie bun, corect, frumos, ştiind că asupra paginii pe care ai scris-o se va abate atenţia altora.

Dacă vă interesează mai degrabă un atelier de caligrafie creativă, cu accent pe aplicații artistice ale liniei scrise, intrați pe pagina atelierului de caligrafie creativă.

Structura atelierului

Atelierul se desfășoară pe parcursul a 8 ședințe, timp de 4 săptămâni.

Pornim de la a găsi motive pentru care să avem un scris îngrijit, facem exerciții de mobilitate a degetelor, a încheieturii, trecem la semnele grafice, cu ajutorul cărora vom compune mai apoi literele. E important să ne exersăm răbdarea și precizia încă de la aceste elemente de bază.

Luăm la rând literele mici, apoi cifrele, literele mari și facem tot felul de exerciții amuzante care ne încurajează să practicăm tot mai mult scrisul atent.

Vom folosi stilouri obișnuite, dar vom varia culorile, hârtia și… ideile! Ne vom folosi imaginația pentru a găsi frazele și poveștile care merită scrise!

Detalii organizatorice

Le găsiți pe toate pe coloana din stânga. Pentru orice nelămuriri, sunați-o pe Simina Diaconu la 0732009198 sau scrieți-i la simina arond motanov punct ro.

Antrenoarea atelierului – Gloria Popa

Mă numesc Gloria şi cred că rostul omului în interacţiunea cu ceilalţi este să le permită să devină mai buni. Pentru asta tu însuţi trebuie să fii bun şi să te lupţi să realizezi asta în fiecare zi. Să înveţi, să-ţi dezvolţi abilitaţile şi să-ti fructifici talentele. Să nu laşi cuvintele de felul ăsta să rămână simple cuvinte, ci să le transformi în fapte. Într-adevăr, toate pleacă de la cuvinte şi deseori e important să fie clare. Pentru asta trebuie să ai un scris ordonat, corect, inteligibil, care să spună ceva bun despre tine. Iată rostul acestui atelier pe care-l voi preda. Sunt absolventă de Psihologie, cu un master in Tehnici de comunicare, un curs de consiliere vocaţională, experienţă în activităţi de practică şi voluntariat alături de copii, marionetist la un teatru de umbre pentru cei mici, veselă, atentă, caldă.

Gloria

Apasă fără frică
Explorează mai mult