Close Sidebar
Type & Hit Enter To Search

de Janna Grigoraș

Bob s-a născut în Berlinul de Est, în timpul Războiului Rece. Părinţii lui au fost omorâţi de comunişti, lăsându-l singur pe străzi. Când Bob avea bani, mergea la cinema. Când avea timp, mergea la bibliotecă. Acum el trăieşte în New York şi lucrează ca scenarist. Sau, mai bine zis, lucra…

− De ce te-am angajat! urlă regizorul Aribella. Bob era de sute de ori mai bun ca tine! Of, pleacă de-aici! Strigă Aribella la săracul scenarist. Oftă, apoi îşi aminti ce se întâmplase cu Bob.

Începuse ca o zi normală. Bob se trezise cu iubita lui, merseseră la o cafenea, apoi iubita lui plecase la librăria la care lucra. După o siestă scurtă, Bob îşi puse pălăria pe cap şi se îndreptă spre clădirea la care lucra câteva ore pe zi, scriind diferite scenarii şi ajutând la filmarea lor. Avea de lucru la o scenă pentru noul film al lui Tim Burton, la al cărui scenariu colabora.

Bob intră în Megamix Studios, o clădire înaltă şi intimidantă, vopsită în mov, cu uşi de lemn şi o plăcuță albă la fiecare geam. Clădirea era învecinată cu Empire State Building, care era în construcţie pentru adăugarea a 100 de etaje.

Bob se grăbi, sperând să nu fi întârziat și nedorind să-l supere pe Aribella. Dar, în timp ce se îndrepta spre liftul care trebuia să-l ducă la etajul 45, observă un semn lângă uşă. Un semn care nu mai fusese acolo. Intrând, văzu că era o simplă sală de cinema. Când vru să plece, observă o bucată de film pe jos și, fără să-și dea seama ce i se întâmplă, fu tras cu totul în film și dispăru pentru totdeauna.

(povestire scrisă la Școala de vară de scriere creativă cu Adina Rosetti)

janna grigoras

Janna și Adina

Start the conversation

Success
Your comment is awaiting moderation.