Close Sidebar
Type & Hit Enter To Search
atelier scriere creativa copii adina rosetti academia motanov

La ultima întâlnire @ Cărturești MȚR

Prea frumos a fost data trecută, ca să nu mai vrem o dată. Noi vom profita de ocazie să ne luăm mai puțin în serios și să furăm din entuziasmul copiilor, iar ei vor profita de coordonarea Adinei Rosetti în următoarele moduri:

  • Vor învăța să aibă curaj să-și folosească imaginația și să nu se supună clișeelor, dacă tot au o minte așa de proaspătă și de surprinzătoare.
  • Vor învăța să scrie pentru un cititor, adică vor ține cont că ce scriu ei trebuie înțeles și de alte capete luminate, așa că trebuie exprimat clar, curgător, cu simț de răspundere.
  • Își vor exersa abilitățile de storytelling și de înțelegere a textelor pe care le citesc, adică vor învăța să extragă esența și să o redea în cuvintele lor, pe înțelesul colegilor.
  • Vor învăța ce înseamnă ficțiune și ce înseamnă non-ficțiune, ceea ce îi va conduce să-și adapteze scrisul la scopul textului pe care îl scriu – vor să distreze sau să informeze? Să inventeze o poveste originală, cu personaje de care ne simțim apropiați sau să ia un interviu unui om interesant, să scrie un articol despre un subiect anume sau un post pe blogul personal?
  • Vor înțelege și mai bine de ce le plac poveștile, dat fiind că trag cu ochiul în bucătăria internă a scriitorilor.
  • Vor fi încurajați să citească și mai mult, pentru că ce e imaginația noastră dacă nu o capacitate de a organiza într-un fel neașteptat lucrurile pe care le cunoaștem? Deci să cunoaștem cât mai multe și cât mai diverse!
  • Vor învăța să depășească blocajele de care se împiedică orice scriitor, mare sau mic. N-am inspirație, domnule, nu pot să scriu! Dar există trucuri, stimulente de la care pot porni: o fotografie, o întrebare, o alăturare insolită de cuvinte, o melodie, un punct de vedere ciudat.
  • Se vor juca și se vor simți bine, pentru că Academia Motanov nu e o școală ca toate celelalte, e mai liberă, mai prietenoasă și mai dusă cu sorcova.

Parafrazându-l pe Marin Sorescu, pentru că toate acestea trebuiau să poarte un nume, li s-a spus atelierul de scriere creativă cu Adina Rosetti! Academia Motanov vă așteaptă să vă înscrieți cel târziu săptămâna viitoare, pentru că pe 12 octombrie începem.

atelier scriere creativa copii academia motanov

Start the conversation

Success
Your comment is awaiting moderation.