Close Sidebar
Type & Hit Enter To Search

de David Raviczki

Eram terminat. Se terminase TOTUL! Şi mâncatul prinţeselor, dar şi băutul siropului de arţar. Priveam în sus, vedeam luna cum străbătea cerul. Vertebrele îmi îngheţaseră de la răcoarea solului pe care zăceam întins. Încercasem să scot o mică flacără pe nări ca să mă încălzesc, dar tot ce ieşi fu un fum vag de ţigară.
Dintr-odată, o amintire foooooarte îndepărtată îmi străbătu mintea… sau era doar ce se întâmplase de dimineaţă:
− No, numa’ bun! Ce bine am dormit ! Şi… ce… am… mai visat, am zis eu, vorbele fiindu-mi întrerupte de siropul de arţar combinat cu ciocolată ce îmi aluneca pe gât. De fapt, nu mai ştiu ce am visat.
M-am deplasat rapid către MacBook Pro-ul meu de generaţie 2063 pe care l-am cumpărat în 2062 şi am intrat pe ZOOZEL, adică motorul de căutare plagiat de zmei de la GOOGLE. Am scris: „www. printeseonline.zm”. Pe prima pagină a apărut anunţul: Prinţesa POKERSVILLE-ului, acum locaţia… la doar 4 rubini!
Nici nu am stat pe gânduri şi am fugit la cămară, unde, sub un miel la proţap şi un tip din Liceul Jean Monnet la grătar, zăceau două kalașuri. Am luat ce am putut.
− Perfect, hai la garaj, am răsuflat.
Am deschis poarta garajului şi am scos afară noua achiziţie: un tanc blindat cu armură de 60 de cm şi un tun de 200. Am încălecat pe turelă şi am pornit către palat, fără să realizez că Făt-Frumos se apucase între timp de hacking şi-mi spărsese baza de date a PC-ului, astfel ştia că sunt pe urmele prinţesei!
Mergând spre palat cu viteză mare şi mâncând tipul din Jean Monnet cu o delicioasă cremă de caramel şi cacao, nu am obsevat că m-a prins radarul şi că nişte „curcani” sunt pe urmele mele. Un cap de cretă pe motocicletă îmi făcu semn să trag pe dreapta, aşa că eu am tras spre stânga, l-am turtit cu șenilele şi mi-am continuat drumul. Atenţia fiindu-mi încă distrasă de acest incident, nu am observat că Făt-Frumos stătea cu un PANZER – 1042 exact în fața mea.
În câteva secunde blindajul tancului a fost spulberat, iar eu catapultat pe marginea drumului. Era deja seară. Până să mă ridic, Făt-Frumos îndreptă un pistol cu apă spre mine şi îmi stinse flăcările pentru totdeauana. ERAM TERMINAT! Se terminase TOTUL!!!

(povestire scrisă la Școala de vară de scriere creativă cu Adina Rosetti)

david ravizcki

David

Apasă fără frică

Start the conversation

Success
Your comment is awaiting moderation.