Close Sidebar
Type & Hit Enter To Search

Scopurile atelierului de caligrafie

Atelierul de caligrafie își propune să îi atragă pe copii spre scrisul frumos. Facem asta apelând la instrumente și materiale cât mai diverse, cu care juniorii să experimenteze și să se coloreze pe degete! Efectul acestor activități creative și jucăușe va fi că vor scrie cu mai multă atenție și grijă, deci mai frumos și mai citeț. Vrem ca literele și instrumentele de scris să-i fascineze, să facă din scris o artă!

caligrafie copii

Structura atelierului

Atelierul se desfășoară pe parcursul a 6 ședințe, îmbinând caligrafia cursivă cu abilitățile practice/ activități de crafting.

În prima parte a cursului vom cunoaște și vom testa materialele de lucru – penițe, tocuri, pene colorate și alte instrumente pregătite într-un kit special care așteaptă să fie explorat. Vom exersa penițele mai întâi pe semne grafice (bastonașe, linii, puncte), apoi, după ce prindem curaj, realizăm caligrame (exemple, doar că noi în faza asta nu facem cu litere).

În partea a doua dăm iama prin alfabet unde continuăm cu scrierea cursivă a literelor mici și a majusculelor; vom învăța să le înveselim cu elemente grafice și să le integrăm într-o compoziție decorativă.

Primim și teme faine pentru acasă!

La finalul cursului, ne provocăm imaginația și caligrafiem în sârmă de modelaj/ ne decorăm inițialele, facem design de tricouri, tot caligrafic, dar cu pensula în vopsea textilă. (Pregătiți-vă cu un tricou fără model!)

Album cu poze de la primele două ediții ale atelierului + album a treia ediție + album a patra ediție + album 5

Detalii organizatorice

Le găsiți pe toate pe coloana din stânga. Pentru orice nelămuriri, sunați-o pe Simina Diaconu la 0732009198 sau scrieți-i la simina arond motanov punct ro.

Antrenoarea atelierului

Ștefania, 27, devotată educației, cu experiență îndelungată în învățământul preșcolar/primar de stat și privat, absolventă a Facultății de Psihologie și Științele Educației, masterat în Consiliere Școlară și Dezvoltarea Carierei; în prezent – activă ca și cadru didactic/coordonator ateliere de creație în instituții de învățământ private, cu două generații în spate de copii frumoși.

Pasionată de arte vizuale, în paralel cu educația îmi ocup timpul cu proiecte independente de fotografie, caligrafie și meșterit bijuterii. Obiectivul meu major este de a aduce experiența didactică la un numitor comun cu artele.

stefania iorgoiu

Ștefania Iorgoiu

Interviu cu Ștefania

Apasă fără frică