Close Sidebar
Type & Hit Enter To Search
Archives

Copiii cărora le place să scrie povești pot acum participa la atelierul de scriere creativă de 8 ședințe indiferent în ce localitate locuiesc, în România sau în altă țară, pentru că acum îl organizăm online, prin videocall (Google Hangouts).

atelier literar online copii

Atelierul pornește de la imaginația bogată a copiilor, de la ușurința cu care conturează în mintea lor personaje și aventuri, pentru a-i purta apoi printre secretele meseriei de scriitor, care presupune și stăpânirea unor reguli și tehnici de scriere creativă. Desigur, pentru a putea fi încălcate în cunoștință de cauză dacă povestea zice că e musai! Deci despre ce va fi vorba în cursul online de povești?

1. Despre narațiune, planificarea acțiunii, scheme și sisteme
2. Despre dialoguri și vocile personajelor
3. Despre descriere. Reguli de bune maniere pentru scriitori.
4. Despre încălcarea regulilor de mai sus. Cu exemple: cine, când și de ce.

Cine va fi călăuza copiilor prin pădurea narativă?

Foto: Andreea Mitran

Foto: Andreea Mitran

Ne bucurăm să o avem alături pe scriitoarea Sînziana Popescu, autoare îndrăgită de juniorii mari și mici, care și-a primit botezul în chestiunea cursurilor online pentru copii chiar la începutul izolării din cauza pandemiei, când a lucrat cu cinci copii talentați, la distanță, prin întâlniri online. Probabil sunteți curioși care au fost rezultatele acestui antrenament creativ, așa că vă invităm la lectură: Luca, Codrin, Ilinca, Matei și Tiana.

Atelierul online este gândit pentru copiii de gimnaziu, pe care îi atrag poveștile, compunerile. Nu doar scrisul lor va fi antrenat, ci și felul în care citesc și înțeleg o poveste. Vreți ca juniorii voștri să citească mai mult? Unul dintre drumurile care duc acolo e chiar scrisul, pentru că prinzi gust pentru mers înainte pe firul narativ.

Locurile sunt limitate, vă invităm să citiți aici mai multe detalii despre atelierul online de scriere creativă pentru copii și să vă înscrieți!

Apasă fără frică

Start the conversation

Success
Your comment is awaiting moderation.